Petőfi utcai tűzeset – Elmarad a nyíregyházi jótékonysági est
A Gyerecsak Egyesület a továbbiakban nem vállal felelős részvételt Kresztyankó Viktória segítésében.

Tájékoztatjuk mindazokat, akik együttműködésükkel segítették Jótékonysági napunk szervezését Kresztyankó Viktória javára, hogy a 2015. augusztus 17-én, hétfőre tervezett jótékonysági vásár és est elmarad.

A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület, mint a támogató alkalom kezdeményező szervezője méltatlannak találja, hogy részt vegyen egy olyan ügyben, amelyet az RTL tegnap esti (2015. augusztus 4-ei) Fókusz, RTL Híradó, Blikk közlésében megismert.

A televízióadás után beszéltünk a 20 éves lány két testvérével, akik Nyíregyházától távol élnek.
Mindketten, családjaikkal együtt elhatárolódnak azoktól az információktól, amiket a húgukkal történt riportban hallottak. Kérték, hogy tegyük közzé az emberek és a sajtónyilvánossága felé is, hogy édesanyjuk gyermekeit féltő, gondoskodó, értük életen át sokat dolgozó egyszerű asszony volt, akinek becsületén most méltatlanul folt esett.

Kresztyankó Krisztián és László is egyetértenek azzal, hogy a történtek után a Gyerecsak Egyesület ne vállaljon felelős részvételt az ügyben. A Jótékonysági nap ezért elmarad. Az eddig beérkezett tárgyi adományokat, a már korábban elindult, de még be nem érkezett csomagokat továbbra is fogadjuk és megőrizzük a Báthori u. 22. szám alatt és továbbküldjük Kresztyankó Viktóriának, de nem kezdeményezünk további alkalmakat a megsegítésére. (Döntésünket az is befolyásolta, hogy nehezen vagy egyáltalán nem tudtunk Vikivel kommunikálni, már pedig adni csak annak lehet, aki a segítő szándékot nyitott tenyérrel fogadja.)

Köszönjük Schlanger András igazgatónak, hogy a Móricz Zsigmond Színház teremmel, hangosítással támogatta volna a jótékonysági est megszervezését, a közreműködő művészeknek, színészeknek, előadóművészeknek, táncosoknak pedig, hogy fellépést vállaltak volna benne Viktória javára, egyesületi tagjainknak, barátainknak pedig a munkát, amit már eddig is megadtak nekünk.
Továbbra is őszinte részvétünk a tragédiában érintett minden családtagnak!

Nyíregyháza, 2015. augusztus 5.

 

Gyerecsak Egyesület

 

Viktória vonatkozó nyilatkozatáról a nyiregyhaza.hu is beszámolt.