Perel a Szpari
Február 11-én tárgyalja először a bíróság a Nyíregyháza Spartacus kizárásának ügyét.

A Nyíregyháza Spartacus vezetése megindította a pert az NB I-ből történt kizárás ügyében, és az első tárgyalási napra február 11-én kerül sor. Közben egy másik esetben kedvező ítélet született. Drasko Vojinovics – aki 2009/2010-ben volt a Szpari játékosa – feljelentette a csapatot a FIFA-nál, tartozás miatt. Ennek kapcsán a Nyíregyháza Spartacus elküldte álláspontját és észrevételeit a FIFA-nak, mely ezek alapján a Szparinak adott igazat, és elutasította az egykori kapus keresetét.

Közben zajlik a felkészülés a tavaszi szezonra. A játékosokkal tréningezik továbbra is Juraj Halenár, Szécsi Márk és Kurucz Péter is, akikkel tárgyal a klub a szerződtetésükről. Alakul a január 22-én Törökországban zajló edzőtábor programja is, de nehezíti a helyzetet, hogy sok külföldi csapat lemondta a Belekben tervezett felkészülését, így nehezebb partnereket találni edzőmérkőzésekre.

Az viszont már biztos, hogy január 27-én a német FC Viktoria Berlin lesz a csapat egyik ellenfele. A berlini klub az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező német csapat, 1889-ben hozták létre, és alapító tagja volt a Német Labdarúgó Szövetségnek. Háromszoros német bajnok, igaz, ezeket a címeket több mint száz éve szerezték.

A Szpari első téli edzőmeccsét január 9-én, szombaton vívja a Nyírbátor ellen, 10 órától az örökösföldi pályán.

Dankó László