Példaképek közelről - Tehetséges vízilabdások tartottak előadást gyerekeknek Sóstón

Tehetséges  vízilabdások érkeztek élménybeszámolóra az Aqua SE-hez.  A nyíregyházi klub rendszeresen hív meg példaképeket a fiatalokhoz, ezzel is motiválva őket. Ezúttal az UVSE két sportolója látogatott Sóstóra. 

Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Benedek Tibor. Korábbi és jelenlegi válogatott vízilabdások, akik voltak már az Aqua SE vendégei. A nyíregyházi klub rendszeresen meghív ismert játékosokat, akik a „Példaképek közelről” sorozat keretében a gyerekeknek mesélnek pályafutásukról, ezzel is motiválva őket. 

- Büszkeséggel tölt el, hogy több mint 150 gyerek vízilabdázik nálunk. Jól állunk, de még jobban állunk majd, ha rövidesen megnyitja kapuit az új uszoda, és színvonalasabb környezetben, még magasabb szintű munkát végezhetünk. Olyan eredményeket szeretnénk elérni, melyre a város, az egyesület a szülők is büszkék lehetnek - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Ezúttal Bencz Rolf és Vigvári Vince mesélt életéről a fiataloknak Sóstón. Előbbi a Vasassal szerzett érmét is magával hozta, Vigvári Vincét pedig sokan a magyar vízilabda legnagyobb ígéretének tartják. A 17 éves játékos a korosztályos válogatott tagjaként már szép sikereket ért el, pár év múlva pedig a felnőtt nemzeti csapat meghatározó tagja lehet. Saját bevallása szerint a nagy elvárás nem nyomasztja. A koronavírus járvány miatt teljesen felborult a tavaszi megszokott menetrendjük. 

- Hónapokig nem mehettünk medencébe. Az elején még jól is esett egy kis pihenő, de két hét után nagyon hiányzott a vízilabda. Soha nem volt még olyan pályafutásom során, hogy két hónapot víz nélkül töltöttem volna. Próbáltuk formában tartani magunkat, de már vártuk a visszatérést – mesélte Vigvári Vince az elmúlt időszakról. 

Benedek Tibor tanítványa igazán sportos családban nőtt fel, testvére is remek vízilabdás, nagyapja pedig a kétszeres olimpiai bajnok vívó, Schmitt Pál. Az Aqua SE a következő hetekben újabb példaképeket hív Nyíregyházára, a tervek szerint legközelebb Vincze Balázs olimpikon tart előadást a nyíregyházi fiataloknak.