Példaképek közelről

Folytatódott a Példaképek közelről programsorozat. Az Aqua SE által életre hívott rendezvény során olyan sportolókat hívnak meg, akik motiválhatják a fiatalokat. Kedden többek között Szekeres Pál paralimpiai bajnok érkezett Nyíregyházára. 

Olimpiai és világbajnokok, ismert sportolók látogatnak rendszeresen Nyíregyházára az Aqua SE által elindított „Példaképek közelről” sorozat keretében. Évekkel ezelőtt még Benedek Tibor volt az első vendég, azóta pedig több olimpiai és világbajnok követte. 

- Szeretnénk olyan sportolókat bemutatni a fiataloknak, akik valóban példaképek lehetnek, akik motiválhatják pályafutásukkal a diákokat. A jövőben is szeretnénk folytatni a programsorozatot – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke.

Február 22-e a Magyar Parasport Napja, ezért ebből az apropóból parasportolókat hívtak Nyíregyházára, akikkel Pazonyi György olimpia kutató beszélgetett az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok vívó, Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszó és 
Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára szerepelt a meghívottak között. 

- Nyíregyháza a parasport szempontjából nagyon fontos. Többször jártam itt edzőként, sőt kerekesszékes versenyeket is szerveztünk, ahol Veres Amarilla és Tarjányi István még bontogatta szárnyait. Most pedig már újabb paralimpiájukra készülnek – mondta Szekeres Pál.

Az eseményen a diákok is kérdezhették pályafutásukról a résztvevőket.