Példaképek érkeztek - Európa-bajnok vízilabdázó volt az Aqua SE vendége

Folytatta „Példaképek közelről” című sorozatát az Aqua SE. A nyíregyházi vízilabda klub rendszeresen meghív ismert játékosokat, edzőket, akik előadást tartanak a gyerekeknek. Ezúttal az UVSE két női játékosa érkezett Sóstóra.  

A nyíregyházi Aqua SE rendszeresen meghív ismert játékosokat, akik a „Példaképek közelről” sorozat keretében a gyerekeknek mesélnek pályafutásukról. Ezúttal Szűcs Gabriella volt az egyik vendég. Az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes sportoló hétszer nyert magyar bajnoki címet idehaza, háromszor pedig Spanyolországban is az élen végzett csapatával. 

- Mindenképpen a válogatottal szerzett aranyérem a legemlékezetesebb, de a többi is nagyon különleges számomra. A nemzeti csapattal a dobogó legmagasabb fokára állni nagyon jó érzés volt - mondta Szűcs Gabriella, az UVSE játékosa. 

Szűcs Gabriella nem egyedül érkezett. Aubéli Tekla az egyik legnagyobb ígérete a magyar vízilabdának. 15 évesen már felnőtt bajnoki címet nyert az UVSE-vel. 

- Négy éves koromban kezdtem el vízilabdázni. Édesapám birkózó volt, az azért túl férfias sportág volt, így levittek az UVSE vízilabda edzésére, és azonnal megtetszett - mesélte Aubéli Tekla.

A sportolók életútja példa lehet az Aqua SE gyerekei számára. Nyíregyházán több olyan fiatal is nevelkedett az elmúlt években, akik aztán az élvonalig jutottak. A klubnak női szakága is működik. 

- A női szakágunk is egyre eredményesebb, sok kislány kezdi el nálunk a sportágat, és azért is hívunk ilyen vendégeket mint ma, hogy motiváljuk őket - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Az Aqua SE csütörtökön újabb példaképeket lát vendégül, a tervek szerint legközelebb Gangl Edina  és Szegedi Panni tart előadást a nyíregyházi fiataloknak.