Pedagóguskonferencia: fókuszba kerül az élménypedagógia és a szociális kompetenciafejlesztés   

A rendhagyó foglalkozás nem csupán előadás és bemutató, hanem az élménypedagógiai módszerének kipróbálása is. A konkrét feladat egy rejtőzködő kortárs szöveg reprodukálása a legkülönbözőbb személyes érdeklődéseknek megfelelő módszerekkel, a lehető legtöbb szociális kompetenciát próbára téve és fejlesztve.

A résztvevők a megszerzett tudással maguk kísérleteznek, ahelyett, hogy mások tapasztalatait olvasnák vagy hallgatnák, ez a személyes élmény nyújthat motivációt a módszer gyerekek közötti kipróbálásához is, hiszen az életben szükséges komplex cselekvőképesség csak az életszerű helyzetekben történő tényleges cselekvés során fejlődhet. A végrehajtás után nagy gondot fordítunk a feldolgozásra, pozitív visszajelzések közvetítésére, a szituációban rejlő tanulságok levonására, és a más területeken is alkalmazható készségek és képességek felismertetésére.

A workshop hétköznapi, könnyen beszerezhető, de fantáziadús és szellemes eszközökkel mutatja be a felhasználás lehetőségeit a jégtörő játékoktól a névtanulásig, a páros kommunikációs szituációktól, a bizalomjátékokig és a kreatív problémamegoldásig.


Meghívott előadó: Bányai Sándor, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely vezetője, élmény- és kalandpedagógiai tréner

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/pedagoguskonferencia-elmenypedag

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Dátum: 2023. október 10. (kedd) – 17:00
Helyszín: MCC, nyíregyházi képzési központ – 4400 Nyíregyháza, Kálvin tér 4-5.