Paralimpiai kvalifikáció - Tarjányi István ott lehet az ötkarikás játékokon jövőre!

Tarjányi István ott lehet a 2021-es tokiói paralimpián! A nyíregyházi kerekesszékes vívó kiharcolta kard fegyvernemben a részvételi jogot. A sportolónak van esélye arra is, hogy párbajtőrben is indulhasson az ötkarikás játékokon. 

Egy régi álma teljesült Tarjányi Istvánnak. Az NYVSC kerekesszékes vívója 2019-ben és 2020 elején is ott volt a világranglista élmezőnyében, és ezzel kvalifikálta magát kardban a 2021-re halasztott paralimpiára. A cél most az, hogy párbajtőrben is kiharcolja az indulási jogot. Jelenleg nehéz megjósolni, mikor lehet versenyeket rendezni, de folyamatosan edzésben marad a sportoló.  

- Örülök, hogy kardban sikerült kiharcolni a részvételt, de ha a következő év elején rendeznek versenyeket, szeretném megerősíteni a világranglista pozíciómat. Most edzésekkel készülünk, idén már nem rendeznek viadalokat – mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

Az utánpótlás kardozóknál már megvan a legközelebbi verseny időpontja, így folyamatosan tréningeznek a fiatalok. 

Szeptemberben már utazunk versenyre, így arra készülünk. Istvánnal pedig szeretnénk majd párbajtőrben is kiharcolni a paralimpiai részvételt, és akkor két számban is indulhatna Japánban – mondta Pákey Béla edző. 

A versenyzők tavasszal a járvány miatt közös edzéseken nem vehettek részt, nyáron viszont ismét elkezdődtek a tréningek. A vívók  már nagyon várták, hogy ismét együtt dolgozhassanak. 

- Nagyon furcsa volt az első edzés, hiába dolgoztunk otthon, úgy elfáradtunk, hogy remegtek a lábaink. De gyorsan visszajött az erő, és szeretnénk jól szerepelni az őszi versenyeken - mondta Nyíri Villő kardozó. 

A hazai legfontosabb verseny az országos bajnokság lesz, ahol szeretne az NYVSC jól szerepelni. Bár korábban több nemzetközi verseny is szerepelt a programban, ezeket a koronavírus miatt nem tartják meg.