Paragrafus Kupa - 20. alkalommal találkoznak a csapatok

 1999-ben indult el a Paragrafus Kupa. Akkor még csak négy csapat vett részt azon a tornán, melyen a közigazgatásban, közszolgálatban dolgozók játszanak. Az évek során egyre több együttes jelentkezett, így szombaton a Rendőrség, a NAV, a Kormányhivatal, a Bíróság, az Ügyészség, a Büntetés Végrehajtás, az Ügyvédi Kamara és a Városháza csapatai mérkőznek meg.

- Húsz éve ez egy jó ötletnek tűnt, és igazolta mindezt, hogy ilyen típusú rendezvényként az ország legnagyobb hagyományú sporteseményévé nőtte ki magát a torna. Közel száz különböző hivatásrendbe tartozó, jogalkalmazó munkával foglalkozó játékos lép pályára a hétvégén – mondta Dr. Szemán Sándor Nyíregyháza címzetes főjegyzője, a torna főszervezője.



A tornát a Bem Iskola tornatermében rendezik, az eseményt pedig a Magyar Jogász Egylet Megyei Szervezete is támogatja.

- Igyekszünk áthidalni az egyes hivatásrendek között fennálló merev szabályokat, a futballpályán remek kapcsolat alakulhat ki például egy ügyvéd és egy bíró között. Ez fontos, hogy a jogászoknak erősítsük a társadalmi kapcsolatait, ezért is támogatjuk az eseményt – mondta Dr. Kozmáné Dr Váradi Katalin elnök.

A Paragrafus Kupa játékosaiból egy válogatottat is alakítanak. A csapat szeptemberben Fényeslitkén a Magyar Görögkatolikus Papi Válogatottal találkozik. Ez lesz a 8. alkalom, hogy megmérkőzik a két együttes.

Dankó László