Palya Bea, Pásztor Anna és Szinetár Dóra is egy nyíregyházi tervezőt választott!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!

Milyen egy jó csatos hordozó? Nemcsak együtt nő a babáddal, de a mozgásfejlődéshez is igazodik. Kényelmes és anatómiailag helyes tartást biztosít a kicsinek, sőt megfelelően párnázott a váll és a derék része, hogy a hordozó személy is jól érezze magát a sokszor hosszadalmas hordozás alatt – ez olvasható a Möbius közösségi oldalán. De mi az a Möbius? Erről kérdeztem Szabó-Fige Tímeát.

 

A Möbius lényegében én vagyok. Rajztanári végzettségem van, de gyermekkorom óta nagy álmom volt, hogy egyszer majd divattervező leszek. Pláne, amikor fiatalon a Fashion Tv és az MTV előtt lógtam – egyszerűen imádtam!

 

És bumm, Timi tényleg tervező lett! De nem a kifutókra álmodik praktikus csodákat, hanem a mindennapokra. Azon belül is elsősorban a kismamáknak és a babáknak kedvez!

Nagymamám tanította meg a varrás alapjait. Aztán az esküvőmre kaptam egy varrógépet. Az első várandósságom alatt pedig volt időm; elkészültek az első táskák. Aztán jöttek a ruhák, majd a gyermekem születése után már Róla szólt minden, így elkezdtem neki is ruhákat varrni. A Nyíregyházi Babaklubban ismerkedtem meg a hordozással, így készítettem magunknak egy hordozót, hogy a nyaralásunkkor szabadabban mozoghassunk együtt a kislányommal.

 

Aztán jött a második gyermek és így az újabb és újabb hordozók varrása, inspiráló élmények áradata.

 

A kisfiammal mentem A-ból B-be és elkezdett esni az eső! Hordozóban volt rajtam és nem tudtam mit kitalálni, ráhúztam egy hatalmas szemeteszsákot. Ez adta az ötletet az első hordozós esőkabátra! A többi anyuka pedig felkapta a fejét az általam tervezett és varrt ruhákra és kiegészítőkre. A hobbi hirtelen több lett, megszületett a Möbius!

 

Möbius egyébként egy német matematikus volt, felfedezője a róla elnevezett Möbius-szalagnak, aminek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van. A végtelenség szimbólumát is láthatjuk benne, így a Möbius, mint márka feliratában is megtalálhatjuk ezt.

Innen a név, a praktikusság és a végtelenség jegyében. Célom, hogy ne csak a kismama korszakra szóljon egy-egy általam tervezett ruha, hanem utána is tudják hordani az anyukák. Ezért többfunkciós és variálható a legtöbb ruhám, kiegészítőm.

 

A Möbius egyre nagyobb teret nyer magának, ilyen ruhákat és hordozókat választott magának többek között Palya Bea, Pásztor Anna (Anna and the Barbies) és Szinetár Dóra is. Szabó-Fige Timi pedig azt tapasztalja, a térségbeli anyukák is egyre nyitottabbak a hordozásra és a praktikus dolgokra.

 

 

Szerző: Rutkai