Ózon saláta
Bár megoszlanak a vélemények, hogy a meleg napokon mennyire jó ötlet tejfölös, majonézes salátákat készíteni, hiszen ekkor sokkal romlandóbbak a tejtermékekkel készült ételek, ugyanakkor nincs üdítőbb a kánikulai napokon, mint egy hideg, savanykás ízvilágú majonézes saláta.

Kállai Attila és Rabi László, az Ózon Panzió kínálatából ezúttal a majonézes, almás kukoricasalátát ajánlja, karotta- és zellercsíkokkal, jégsalátával.
 
Hozzávalók 4 fő részére:

20 dkg szuperédes csemege kukorica
15 dkg jonagold alma
10 dkg karottacsík (sárgarépa)
10 dkg zellercsík
10 dkg jégsaláta
25 dkg majonéz
4 dkg porcukor
2 cl citromlé
ízlés szerint só, négyborskeverék

Elkészítés:
A legjobb receptkezdés az, ha így indítunk: Menjünk a Búza téri piacra! Itt válogassunk a szebbnél szebb karották (sárgarépa) és zellerek között, melyet otthon főzzünk elő (félig) enyhén citromos vízben. A lecsöpögtetett csíkokat tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá egy leszűrt kukoricakonzervet és a héjával együtt felcikkezett almát, aztán jöhet bele a nagyobb kockára vágott jégsaláta. Hozzáadjuk a majonézt, citromlevet, porcukrot és a fűszereket.
Fakanállal gyengéden összekeverjük és azonnal tálalható.

Jó étvágyat kívánunk!