Ózdon nyert a Kölcsey
Újabb fontos pontokat szerzett a női kézilabda-együttes.

Nagyon mutatós új, piros mezét mindenképpen győzelemmel szerette volna avatni a Kölcsey DSE. Ez egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak, a hazai pályán hibátlan, a tabellán a nyíregyháziak előtt posztoló Ózd volt az ellenfél. A hétközi edzéseken a támadásépítésre helyeztek nagy hangsúlyt a nyírségiek, mert a védekezés már prímán működött, de a támadójátékkal nem volt igazán elégedett Hadobás István edző.

Szorosan indult a meccs, 3–3-ig fej-fej mellett haladtunk, aztán viszont remek támadójátékot nyújtva fokozatosan elhúztunk, pihenőre már 7 gólos előnnyel tértünk. Örömünkre semmi nem változott a 2. játékrészre, gólerős játékunkra nem volt ellenszere a borsodiaknak, tovább növeltük előnyünket már 8 góllal is vezettünk! A végére kissé tompult figyelmünk, de végeredményben kétség nem fért magabiztos győzelmünkhöz, amit a sportszerű hazaiak is elismertek és ismét sikerült két hellyel feljebb lépni a tabellán. Tovább javult játékunk, napról napra jobbak vagyunk, és még érzem CSAPATOMBAN a fejlődés lehetőségét! Gyimesi hatalmas magabiztosságot adott a kapuban, 41 százalékos hatékonysággal védett! Örülök, hogy taktikailag sokat tudunk és ezúttal sok jó egyéni teljesítmény is jellemezte játékunkat: Tilki, Papp, Katona, Hrabina és Silye egymást múlták felül, Kelemen, Márkus és Hruska legszebb napjait idézte – mondta a találkozóról Hadobás István edző. 

Lóci DSE–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 29–34 (13–20)

Ózd, 100 néző

V.: Oláh B., Szikszay J.

Kölcsey: Gyimesi L. – Papp A. 4, dr. Tilki A. 6, Kelemen G. 3, Silye V. 5/4, Katona K. 5, Hruska Zs. 2. Csere: Varga F. (kapus), Márkus G. 4, Hrabina I. 5, Hrabatin H., Balogh D., Koós M., Katona B.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 8., illetve 2. perc

Hétméteresek: 6/5, illetve 6/4

A Juniorok is brillíroztak, remek játékkal 36–29-re nyertek és 2 pont előnnyel vezetik a tabellát! A hétvégén a Debrecen II érkezik Nyíregyházára. 

D. L.