Óvodások sportversenye – Ismét összemérték erejüket a város ovisai a Városi Stadionban

60 méteres síkfutás a Városi Stadion rekortánján. Az ovisok annyira  koncentráltak, hogy nem zavarták őket a felfestett vonalak sem, így mindenki abban a sávban futott, amelyben tudott.  Nyíregyháza óvodásai számára hirdették meg a hagyományos atlétikai versenyt, melyre a város számos intézményéből érkeztek gyerekek. 

- 24 óvodából érkeztek óvodások, nagy köszönet jár az óvónőknek, akik rendszeresen hoznak csapatokat. Ez minden évben egy jó hangulatú verseny, ahol a fő cél, hogy a gyerekek mozogjanak, sportoljanak és jól érezzék magukat - mondta Dajka László főszervező.  

A 60 méter mellett 200 méteren, 4x100-as váltóban és kislabda hajításban mérték össze tudásukat a kicsik. Bár hivatalosan versenyt hirdettek, minden résztvevő érmet kapott, az első három helyezett viszont a különböző számokban dobogóra állhatott. A város óvodásai nagyon aktívak, rendszeresen részt vesznek sporteseményeken. Télen a Continental Arénában egy játékos sorversenyt rendeznek számukra, de népszerű a Mikulásfutás és a Nyuszifutás is. Sokan közülük később a Sportcentrum igazolt versenyzői lesznek, és valamelyik szakágban rendszeresen járnak edzésekre.