Ovisok a parketten - Újra megrendezték az Ovi-Kosár Kupát

Második alkalommal rendezték meg Nyíregyházán az Ovi-Kosár Kupát. Több mint 200 gyerek vett részt az eseményen, melynek helyszíne a Continental Aréna volt. Ezúttal is a fő cél a kosárlabda megszerettetése volt. 

Tavaly ősszel nagy sikere volt az Ovi-Kosár Kupának Nyíregyházán. Az eseményt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány a Nyíregyházi Sportcentrummal és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft-vel közösen szervezte. Kedden a második fordulót rendezték. 

- Több mint kétszáz gyerek vesz részt a mai eseményen, és a sikeres első októberi forduló után ez a második forduló. A mozgás megszerettetése a legfontosabb, és látjuk, azt is, hogy egyre több ovis jön ki a kosárlabda mérkőzésekre szüleivel - mondta Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

A gyerekekre 10 állomás várt, ahol különböző játékos feladatokat kellett végrehajtani. De nem maradhatott el a közös bemelegítés sem. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal évek óta jó a város együttműködése, számos ovifoci pálya épült, és rendezvényeket is tartottak Nyíregyházán. Az Ovi-Kosár Kupa résztvevői igazolt játékosok is lesznek. 
 
- Köszönhetően az MKOSZ-nek és együttműködő partnereinknek megvalósíthattuk az Ovi-Kosár Kupát. Ezek a gyerekek igazolt versenyzők lettek az alapítványnál, bekerültek a szövetség égisze alá, és ha megkezdődik nekik a sportág, akkor könnyen továbbmehetnek egy olyan egyesülethez, ahol a nagyobbakkal foglalkoznak – tette hozzá Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke. 

Nyíregyházán számos sportprogram várja az idősebbeket és a gyerekeket is. A város nagy hangsúlyt fektet a szabadidősport és a versenysport támogatására is. 

- Az elmúlt hónapokban döntöttünk a sportcélú támogatásokról, és több mint 160 pályázat érkezett olyan egyesületektől, akik sportprogramokat szerveznek. 66 millió forinttal támogatja a város ezeknek a megvalósítását – mondta Nagy Szabina, önkormányzati képviselő. 

Az eseményt ünnepélyes díjátadó zárta, ahol minden gyerek ajándékot, és érmet kapott.