Ovilimpia a stadionban

Több mint két évtizedes hagyomány már Nyíregyházán, hogy minden tavasszal versenyt rendeznek az óvodásoknak. Idén 21 intézmény gyerekei érkeztek a Városi Stadionba, ahol különböző sportágakban mérhették össze tudásukat. Volt 60 méteres és 200 méteres síkfutás, 4x100-as váltó és kislabdahajítás is.

- A dobogósok természetesen érmet kapnak, azaz jutalmazzuk az első három helyezettet, de senki sem távozhat üres kézzel, mert mindenki kap egy aranyérmet a részvételért - mondta Dajka László főszervező.

A kicsik hetek óta a versenyre edzenek. Igaz, volt aki más számra készült, mint amiben végül rajthoz állt.

- Az oviban a kislabdadobást gyakoroltam, de elindulok a futáson is - mondta Polgári Patrik a Butykai Óvodából.

Az ovisok számára különös jelentőséggel bír a verseny, van aki napokig az aranyérmével a nyakában alszik. Mindez azért is fontos, mert a kicsik még szeretnek mozogni, egy-egy ilyen esemény pedig jó alkalom arra, hogy ez megmaradjon, és később is rendszeresen sportoljanak.

- A stadion rekortánján futni, versenyezni a többiekkel mindig egy különleges élmény, reméljük ez is kedvet ad ahhoz, hogy később is sportoljanak. A szakembereink most is itt vannak, és a legügyesebbeket szeretnénk a Sportcentrumhoz csábítani - mondta Sitku Ernő a Nyíregyházi Sportcentrum élsport igazgatója.

Az Ovilimpiát minden tavasszal a Városi Stadionban rendezik, de ezen kívül is sok olyan sportprogram van, mely a legkisebbeknek szól. A Hello Nyíregyháza keretein belül a Continental Arénában vetélkedhettek a kicsik, és a nyár elején is szerveznek majd nekik egy hasonlót. Jellemzően a Mikulás és Nyuszi futáson is sok az ovis, népszerű a Michelin Bringafesztivál és az Electrolux futás is a gyerekek és a családok körében.

Dankó László