Ovi-foci – több mint kétezren játszottak
Grassroots Fesztivált rendeztek a Városi Stadionban. Több mint kétezer gyerek focizott az OTP Bank Bozsik Intézményi Program nyitórendezvényén.

Mintha csak Messit láttuk volna, pár évvel fiatalabb korában. Szép cselek után bombagólok, és az elmaradhatatlan gólöröm.

– Focista szeretnék lenni nagy koromban, és a Barcelonában szeretnék játszani – mondta az egyik tehetség.

Több mint kétezer gyerek hasonló választ adott volna az OTP Bank Bozsik Intézményi Program nyitórendezvényén. Az ovi-focit Nyíregyházán a Monbebé honosította meg, több mint két évtizeddel ezelőtt. Maga Szilvási István sem gondolta, hogy ekkora sikere lesz.

Ha valaki akkor azt mondja, hogy 2200 gyerek lesz majd, aki a Városi Stadionban focizik, megmosolyogtam volna. Már akkor is nagyon boldogok voltunk, amikor kétszáz ovissal foglalkozhattunk, most pedig öröm ránézni a pályára – mondta Szilvási István, a Monbebé szakmai igazgatója.

39 óvoda és 15 iskola csatlakozott már a programhoz. Utóbbinak a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői is örülnek, mert így folytatódhat a kicsiknél megkezdett munka. A gyerekek a stadion centerpályáján játszhattak, ami óriási élményt jelentett számukra.

Nyíregyházára mindig nagy örömmel jövök, hiszen a város olyan feltételeket biztosít, ami ritkaság. A stadion füves pályáján focizhatnak a kicsik, ami óriási élmény számukra. Köszönjük a városnak, a szervezőknek – mondta Majoros Attila, az MLSZ programvezetője.

A gyerekek közül a nap végén mindenki érmet, illetve ajándékot kapott.

Dankó László