Óvatosságra int a katasztrófavédelem az erős szél miatt, figyelmeztetést adtak ki
Fotó: Illusztráció

Viharos szél miatt adott ki figyelmeztetést az egész országra a meteorológiai szolgálat. Ahogyan a múlt héten, úgy most is helyenként 100 km/h-s sebességű vagy még ennél is erősebb széllökések lehetnek.

Elsősorban a Dunántúlon kell szélviharra számítani. Már mintegy 150 helyre riasztották a tűzoltókat, főként fakidőlések, leszakadt faágak miatt kérik a segítségüket.

Estére átmenetileg gyengül a szél, de kedd reggeltől ismét sokfelé lesznek erős széllökések. A katasztrófavédelem ezért fokozott óvatosságot kér mindenkitől.

– hangzott el az M1 Híradójában.

Budapest főpolgármestere fokozott figyelmet kér a közlekedőktől

Karácsony Gergely főpolgármester az autósokat és a gyalogosokat is arra kéri, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-t.

Kiemelték: az esetleg leszakadó ágak, hulló cserepek miatt körültekintően válasszanak parkolóhelyet. Fokozott óvatosságra van szükségük a mozgásukban korlátozottaknak, az időseknek és a kisgyermekkel közlekedőknek is.

A főpolgármester utasítására a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság folyamatos kapcsolatban van az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal.

– olvasható a közleményben.

Az aktuális vészjelzések folyamatosan nyomon követhetők a meteorológiai szolgálat honlapján

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, tették hozzá.

Emlékeztettek: az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között Budapestre és Pest megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél veszélye miatt.

 

Forrás: hirado.hu