Ötszörös bajnok következik

 Újabb orosz csapat ellen lépett pályára Belekben a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal az az Anzhi DBL együttese volt az ellenfél, mely 30(!) fős kerettel érkezett, és olyan U23-as játékosokat küldött pályára, akik rendszeresen lehetőséget kapnak a felnőtt orosz bajnokságban is. Mindez látszott az iramon is, mert óriási tempót diktáltak a csapatok. Bár a Szpari irányította a találkozót, a vezetést egy jobb oldali beadás után az Anzhi szerezte meg a 20. percben. Majd a 36. percben kettőre nőtt az oroszok előnye, amikor egy nyíregyházi támadás után a védők kivágták a labdát, az orosz támadó pedig 5 méteres lesről indulva kihasználta a lehetőséget, 0-2. A 44. percben a jól játszó Szécsi Márk tört be a 16-oson belülre, ahol egy csel után buktatták. A megítélt büntetőt Tisza Tibor értékesítette, 1-2. Fordulás után több lehetősége is volt a Spartacusnak, de Rezes és Törtei lövését is hárította az Anzhi kapusa, így az eredmény nem változott.

Nyíregyháza Spartacus - Anzhi DBL 1-2 (1-2)

Nyíregyháza: Hermány (Perger 30.p)(Megyeri 60p.) - Szokol ( Ötvös a szünetben), Tamási (Kónya a szünetben), Dvorschák ( Ur a szünetben), Farkas (Törtei a szünetben), Rubus (Máté a szünetben), Kártik (Vámos a szünetben), Rudolf (Holdampf 25.p), Tisza, Szécsi, Sinanovic ( Dragóner a szünetben)

vezetőedző: Véber György

A tervezett csütörtök helyett a következő edzőmeccsét szerdán vívja a Szpari. Az ellenfél az ötszörös kazah bajnok Irtysh Pavlodar lesz, mely néhány éve még a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is szerepelt. Utóbbiban a 2009/2010-es kiírásban épp a Haladás volt az ellenfele, és bár hazai pályán 2-1-re győztek, Szombathelyen 1-0-ás magyar siker született, így idegenben lőtt góllal a Haladás jutott tovább. Jelenleg is több légiósa van a klubnak, kazah válogatottak mellett szenegáli, portugál vagy éppen bosnyák labdarúgójuk is van. Jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Dankó László