Ötödik hely a bajnokságban - értékelte a szezont a Nyíregyháza Blue Sharks

 Mindössze három perc. Ennyin múlt, hogy nem jutott a bajnokságban a négy közé a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosarasok a Vasas ellen vezettek, de az utolsó percekben a fővárosiak megnyerték a találkozót, így ők jutottak tovább. Bár a Hepp-kupában előrébb lépett tavalyhoz képest a csapat és második lett, így is van hiányérzete a szakmai stábnak.

- A sport ilyen, néhány percen vagy másodpercen múlik egy-egy találkozó. Az alapszakaszban 18 győzelem mellett 8 vereségünk van, hazai pályán csak az Oroszlánytól kaptunk ki, meg kell találni az okát, hogy idegenben miért nem teljesítettünk olyan jól, mint itthon - mondta Siska János vezetőedző.

A csapatban sok fiatal, saját nevelésű, vagy nyíregyházi kötődésű játékos szerepel. Ezt a vonalat szeretnék jövőre is folytatni, de olyan kosarasokra számít a klub, akik nem pusztán pénzkereseti lehetőségnek tekintik a csapatot, hanem szeretnének itt maradandót alkotni. A jelenlegi keret tagjaival már megkezdődtek a tárgyalások, és néhány játékossal már meg is állapodtak.

- Több olyan játékos van akivel két éves szerződést kötöttünk korábban, így Bus Ivánra, Czinger Zoltánra, Czura Attilára és Fazekas Csabár is számíthatok, és Mokánszki Máté is jelezte, hogy szívesen marad - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A fiatalokra az elmúlt idényben több teher is hárult, mivel a felnőtt csapat mellett a korosztályos együttesekben is játszottak, így volt akinek négy találkozója is volt egy hét alatt. Néhányan a válogatott keretbe is meghívót kaptak, Fazekas Csaba az U20-as EB-n vehet részt, Mokánszki Máté és Sitku Márton pedig az U18-as keret tagja. A csapathoz egy külföldi szakember is érkezhet, az együttes pedig szeretné kiharcolni az „A” csoportba kerülést.

Dankó László