Ösztöndíjjal és állásajánlatokkal várják a fiatalokat a MÁV-csoportnál

A vasúttársaság munkatársai konkrét állásajánlatokkal, vasúti kvízzel, valamint tabletes játékokkal várják a végzős középiskolásokat és a pályakezdő fiatalokat. A társaságot képviselő kollégák panelbeszélgetés keretében rövid betekintést adnak számos, az utasok napi közlekedését segítő munkakörről (vasútforgalmi szolgálattevő, biztosítóberendezési műszerész, jegyvizsgáló, motorvonat-vezető épület- és szerkezetlakatos), és arról is beszámolnak, hogyan támogatja a MÁV-csoport a szakképzést és a vállalaton belüli elhelyezkedést.

A szakemberek standunknál részletes tájékoztatással szolgálnak a diákoknak a vasúttársaság által biztosított lehetőségekről; folyamatos szakmai támogatás, nyári gyakorlati hely), és a 30 ezer forintos havi támogatással járó ösztöndíjszerződés feltételeiről is.

Az egész napos, ingyenes börze célja, hogy a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint a regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresők számára segítséget nyújtson a munka világába való bekapcsolódáshoz. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is egész napos színpadi programmal készülnek a szervezők.


Forrás: hirado.hu