Osztályozót játszik a Bozsik Akadémia
Több helyszínen állnak rajthoz a hétvégén a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői.

Június 21. a Magyar Úszás Napja, a központi helyszín a tavalyi esztendőhöz hasonlóan ismételten Balatonfüred. Természetesen a Nyíregyházi Sportcentrum úszói is ott lesznek, hogy egyrészt részt vegyenek a Jövő Bajnokai programban, ahol 2017 métert kell teljesíteniük a Balatonban, másrészt pedig Buskó Csenge 5 ezer méteren bizonyíthat az Országos Nyíltvízi Bajnokságon.

Bulgáriában az atléták

Nagy viadalok várnak az előttünk álló hétvégén atlétáinkra is. Három tehetséges sportemberünk utazott el csütörtökön a magyar válogatott csapat tagjaként Bulgáriába, ahol részt vesznek az Atlétika Csapat Európa Kupán. Kerekes László abszolút újoncként súlylökésben, Ónodi Dávid 100, 200 méteren és 4x100 méteres váltóban, Bakosi Péter pedig magasugrásban áll rajthoz. Eredetileg Palásti Luca is az utazók között szerepelt, de az érettségije miatt nem tudta vállalni a válogatott szereplést. Ezzel párhuzamosan itthon útjára indul a magyar bajnokságok sora, melynek első állomása Zalaegerszeg. Az Ifjúsági Országos Magyar Bajnokságon kis létszámú csapattal ugyan, de annál ütőképesebb gárdával vesznek részt atlétáink.

Az I. osztály a tét

A Bozsik Labdarúgó Akadémia U17-es korosztálya szombaton a Grosics Akadémiával küzd a bajnoki címért, ha nyernek, akkor bekerülnek az I. osztályba és viszik magukkal az U19-es és U16-os csoportunkat is. Az első mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget.

Kosaras kupa

Június 21-ére Gombkötő Norbert, a Sportcentrum kosárlabda szakág vezetőedzője kupát szervezett az U14 és U16 korosztály számára még a hosszú nyári szünet előtt a sportágat kedvelő gyerekeknek. Az egész napos küzdelemsorozat helyszíne a Zelk Zoltán Ált. Isk. tornaterme lesz.

Már csak egy hely kiadó

Csupán csak egy kiadó hely maradt a IV. Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Nyíregyházi Sportcentrum Strandfoci Fesztiváljára, az is egy női csapat számára. Aki még kedvet érez hozzá, az jelentkezhet Dajka László szervezőnél a Sportcentrum irodájában.

Nádasi Mariann–D. L.