Őszi virágosítás – Színpompás belváros
Elkezdődött az őszi virágosítás a városban. Több mint 90 ezer hagymás és kétnyári virág díszíti majd a közterületeket. A NYÍRVV munkatársai többek között a Hősök terén és a Petőfi téren is ültettek – rózsákat, krókuszokat, mini tulipánokat és árvácskákat választottak, hogy késő tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények a városban.


Szépül a város


45 ezer tő kétnyári virág és 49 ezer darab hagymás növényt ültetnek a város díszágyásaiba a NYÍRVV munkatársai. A Hősök tere már megszépült, színpompás virágokkal díszítették a Megyeháza előtti területet. Az ültetéseket gondos tervezés előzte meg – a virágok fajtáinak kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ősztől egészen kora tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények a városban. Ezért többek között olyan tulipánokat is ültetnek Nyíregyházán, melyek már március közepén szirmot bontanak, a kései, teltvirágú tulipánok pedig egészen május végéig díszítik majd a közterületeket. Idén először alakítanak ki díszágyásokat különleges fűfélékből; rózsaszín bugájú texas fű, mexikói árvalányhaj, kék virágú díszköles vagy csíkos levelű kék perje is látható majd a városban.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Virágos város


Keczkó János, a NYÍRVV közterület-fenntartási irodavezetője elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy ősszel is virágpompába öltözzön városunk, sőt a virágzás kora tavaszig tartson. Több mint 90 ezer darab növényt ültetnek ebben az évben is a közterületi virágágyásokba, így az üdeség, a vidám hangulat és színek fogják jellemezni Nyíregyházát. A Hősök terén újra a nemzeti, illetve a városi színeink dominálnak, illetve meglepetésekkel is készül a NYÍRVV a városlakóknak. A városlakók kígyómintájú, valamint csillag és bohóchal formájú ágyással is találkozhatnak majd. Az őszi munkálatok még tartanak, a virágosítás nettó 5,5 millió forint értékű.

Dér Vivien