Őrzik első helyüket a junior kézisek

 Néhány hete még egymás ellen játszottak a junior kézilabdacsapat tagjai. A diákolimpiai döntőben ugyanis a védekező játékosok az Arany, a támadók a Zrínyi együttesében szerepeltek. Győzött a védelem, az Arany végül bronzérmes lett, a Zrínyi pedig negyedik.

- Furcsa volt a csapattársak ellen játszani, hiszen nagyon jól ismerjük egymást. Ezúttal nem tudtunk mit tenni a jó védekezéssel mi támadók, de most már közösen harcolunk azért, hogy élen végezzünk a juniorok között - mondta Bécsi Ádám játékos.

Azóta viszont ismét egymás mellett küzdenek a játékosok a junior bajnokságban. A hétvégén az Ózdot verték magabiztosan a nyíregyházi fiatalok, és három pont előnnyel vezeti a Sportcentrum a tabellát, igaz a rivális Békés egy meccsel kevesebbet játszott.

- Két sorsdöntő meccsünk lesz, az egyik a Kecskemét, a másik a Békés ellen. Mindkettőt hazai környezetben vívjuk, így remélem ez előny lesz számunkra - mondta Bécsi János edző.

Nehezíti a felkészülést, hogy a csapat tagjainak nagy része idén érettségizik, így a tanulás kerül előtérbe. A keretből többen is bemutatkozhattak idén a felnőtt együttesben is, és meghálálták a bizalmat. A csapat legközelebb a Lajosmizse ellen lép pályára, ahol kötelező a győzelem.

Dankó László