Országos versenyen nyert Ware Anna
Másodjára indult a német Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium szorgalmas tanulója, Ware Anna – és a tavalyi hetedik helyezése után most végre első lett. Az OKTV győztes és felkészítő tanára, Kulimár Krisztina a Nyíregyházi Televízió Szieszta Plusz műsorában mesélt a sikerük titkáról.

– Már általános iskolában megtetszett a német nyelv, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban pedig Kulimár Krisztina tanárnő még inkább megkedveltette velem, így elég hamar egyértelművé vált, hogy indulni fogok a versenyen – mondta Ware Anna, aki szabadidejében is szívesen olvas német nyelven.

 

„KÉTÉVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜNK EREDMÉNYE AZ ELSŐ HELY”

 

A háromfordulós verseny első állomása a központi iskolai teszt volt, majd a második alkalomra már Budapesten került sor, és ezt követte szintén a fővárosban a döntő. – Rengeteg felkészülés előzte meg a versenyt. Német szövegeket hallgattam, olvastam, szókincset bővítettem. Nagyon sokat köszönhetek a mellettem állóknak, a tanárnőmnek, családomnak, barátaimnak és az osztályomnak – mondta Anna, majd tanárnője hozzátette – reméltük, hogy az első háromban benne lesz, lelkesek és elszántak voltunk. Amikor kiderült az eredmény, elképesztően boldogok voltunk. Az együtt töltött idő és a közös munka felejthetetlen élmény marad mindkettőnk számára.

Farkas Fanni