Országos és nemzetközi sikereket értek el a Vikár növendékei
A fotón Deák Terézia.

Országos és nemzetközi sikereket értek el a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei az elmúlt időszakban. A diákok népzene és klasszikus zene kategóriákban kápráztatták el a zsűritagokat.

Szinte már nem is számít meglepetésnek, ha Hajdú Ágota népzenész tanítványai kiváló minősítéssel térnek haza egy- egy zenei megmérettetésről. Május 23-án, Debrecenben rendezték meg a Cívis Országos Gyermek és Ifjúsági Népzenei Versenyt, ahol sikeresen szerepeltek a Vikáros népzenészek. Czuczor Ramóna citerán játszott, gyémánt minősítést kapott, Lipcsei Hajnalka szintén a népi hangszeren mutatta meg tudását. Arany minősítéssel jutalmazta a zsűri. Gaál Blanka ének kategóriában mérette meg magát, arany minősítést kapott. Gincsai Andrea Panna és Czuczor Ramóna szintén indult ének kategóriában. Mindketten arany minősítésben részesültek. A népzenészek formációja, a Hangpajtik Énekegyüttes arany minősítést ért el a rangos versenyen. A népzenész növendékek felkészítője: Hajdú Ágota.

Népzenészeink május 18-án, Demecserben is öregbítették a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jóhírét. A XIII. Vass Lajos Népzenei Verseny elődöntőjéből minden növendékünk arany fokozattal jutott a középdöntőbe. Czuczor Ramóna - citera, Deák Terézia - ének, Gaál Blanka - ének, Gincsai Andrea Panna - ének, Lipcsei Hajnalka – citera és a Hangpajtik énekegyüttes. Felkészítőjük Hajdú Ágota. Majoros Ditta cimbalomjátékával kápráztatta el a zsűrit. Felkészítő tanára: Fekete Krisztián.

Növendékeink nem csupán a népzene, hanem a klasszikus zene területén is szép eredményeket értek el. 27. alkalommal rendeztek Hangszeres Előadói és Képzőművészeti Versenyt a romániai Máramarosszigeten május 23. és május 25. között. Subertné Palkó Mariann fuvolista növendékei: Toma Izabella és Siklódi Flóra I. díjban részesültek. A lányokat Konrádné Kun Erika kísérte zongorán.