Országos és nemzetközi hangszeres sikereket értek el a Vikár tanulói

Folyamatosan versenyeznek a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A tavaszi versenyidőszakban hétről-hétre bizonyítják tehetségüket és ügyességüket a fiatalok.

A Törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kilencedik alkalommal rendezett Nemzetközi Zongora Fesztivált 2024. március 8-án és 9-én.

A Vikár Sándor Zeneiskolából három tanuló készült az eseményre. Tirpákné Lizák Teodóra tanítványai közül Hornyák Lola az V. korcsoportban szépen szerepelt. A III. korcsoportban játszó Prodán András játékát bronz minősítéssel, míg az első korcsoportos Bodó Benedek műsorát ezüst minősítéssel jutalmazta a versenybizottság.

Vácon rendezték március második hétvégéjén a Belügymisztérium által meghirdetett, és az Oktatási Hivatal illetékességébe tartozó XVI. Országos Gitárversenyt.

A Vikár Sándor Zeneiskola két tanulója, László Bence Benjámin az I. korcsoportban 53 ponttal, míg Dorka Ábel a II. korcsoport 59 ponttal jutott tovább a január közepén lezajlott debreceni válogatóról az országos versenyre. A hétvégi megmérettetés két fordulóból állt. László Bence Benjámin döntősként nagyszerűen szerepelt az igazán erős mezőnyben. Dorka Ábel korcsoportjában I. helyezést ért el, valamint az Eötvös Zenei Alapítvány különdíjában részesült. A szakmai zsűri felkészítőjüket, Czakó Erikát tanári különdíjjal jutalmazta.