Országjárása során Nyíregyházán tartott fórumot Donáth Anna, a Momentum EP képviselője

Az országot járja Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, kedden a Váci Mihály Kulturális Központban tartották meg a rendezvényt.

Donáth Anna Nyíregyházán elmondta, az országjárás számára egyet jelent az emberekkel való együtt gondolkodással. A fő tematika többek között a gazdaságot, az oktatás helyzetét érintette, s mint minden helyszínen, így Nyíregyházán is szerepet kaptak a helyiek, így Babosi György önkormányzati képviselő is szót kapott. Donáth Anna kiemelte, fontos megmutatni, hogy Brüsszel nem egy távoli koncepció, az európai politika nem rajtunk kívül álló dolog. Úgy tartják, az Európai Unió területén több politikai eszköz áll rendelkezésükre, amivel változásokat tudnak hazahozni Magyarországra. Kérdésünkre, mely szerint a jövő évi önkormányzati választáson kit fognak Nyíregyházán támogatni, azt mondta, ezek a kérdések még egyáltalán nincsenek eldöntve, de úgy látja, teljesen új alapokra kell helyezni az önkormányzati és országos együttműködést, és mindenhol együtt tudnak működni azokkal, akik a helyi ügyekben együtt akarnak dolgozni és hitelesek. Biztos benne, hogy Nyíregyházán is össze fog állni ez az együttműködés, ami változást tud előmozdítani.

– Jelenleg, én úgy tudom, hogy ezek a tárgyalások itt még nem indultak el. Úgy tudom, hogy még egyelőre ezerféle úton megy a helyi ellenzéki politika, de azt is tudom, hogy azért vannak ügyek, ahol mindenki egy irányba mutat. A Momentum számára az egyik legfontosabb ügy helyben, ahogy a helyieknek is, az a majdhogynem holnap elinduló, épülő akkumulátorgyár a szomszédban. Számítunk az összes ellenzéki pártra, beleértve a Demokratikus Koalíciót is, hogy képviselje a nyíregyháziak érdekeit

– mondta Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője.