Örökbefogadás - a fehér oroszlán a Nyíregyházi Sportcentrum kabalája

Néhány éve a Nyíregyháza Blue Sharks cápákat fogadott örökbe, a Nyíregyháza Spartacus szintén megállapodott az Állatparkkal, most pedig a Nyíregyházi Sportcentrum fogadta örökbe a fehér oroszlánt.

Decemberben, még a Sportcentrum évzáró ünnepségén jelentették be, hogy új kabalaállata lesz a klubnak, a tavaszi mérkőzéseken pedig szerencsét is hozott. A női röplabdások meg sem álltak a kupagyőzelemig és a bajnoki döntőig. 

- Azóta, mióta a bejelentés megtörtént, majdnem minden rendezvényen megjelent a kabalaállatunk, beleértve a jégpályás eseményeket is. Nagyon örülünk, hogy az Állatpark partner volt, és örökbe fogadhattuk a fehér oroszlánt - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Az Állatpark nyitott az együttműködésekre, számos cég, illetve egyesület fogadott már örökbe állatot a közelmúltban. A Nyíregyházi Zoo világhírű, az intézmény vezetése pedig bízik abban, hogy a sportolók is rangos nemzetközi versenyeken képviselik a jövőben Nyíregyházát.  

- Elfogult vagyok a sportolókkal, hiszen egykoron mikor megalakult Nyíregyházán a sportiskola, az első diákok között lehettem. A fehéroroszlánt választotta kabalaállatnak a Sportcentrum, aminek nagyon örültem mert egy nagyon ritka állat, és annak is nagyon örülök, hogy hírünket viszik a különféle sportversenyeken - mondta  Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A Nyíregyházi Sportcentrum szombaton kitelepül az Állatparkba. Tíz órától egy kosárlabda dobóversennyel várják a gyerekeket, és mindenki aki pontosan céloz, megforgathat egy szerencsekereket, mellyel ajándékokat nyerhet. A jövőben több hasonló közös programot szeretne szervezni az Állatpark és a Sportcentrum.