Óriási zuhé, leszakadt faágak, hömpölygő víz – Ismét hatalmas vihar volt csütörtök délután

Csütörtök délután három óra körül elsötétült az égbolt Nyíregyháza felett, majd hatalmas vihar kerekedett. Az alacsonyabban fekvő utcákban hömpölygött a víz, sok helyen nem tudott megbirkózni a hirtelen, nagy mennyiségben lehullott esővel a csapadékvíz-elvezető rendszer.


Többek között a Szabadság téren is megállt a víz, valamint a Szegfű-Hunyadi utcai kereszteződésben is nehezebben haladt a forgalom. Az autók abroncsai szinte nem is látszódtak. A vihart néhol jég és erős szél is kísérte – nagy fennakadásokat okozott a megyeszékhelyen és több környékbeli településen.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Három település tűzoltói dolgoztak Nyíregyházán csütörtök délután. A helyiek mellett az ibrányi és az újfehértói tűzoltók, közösen próbálták megszabadítani az utakat a leszakadt, letört faágaktól, emellett szivattyúztak a szakemberek. Több helyen a villanyvezetékek is megsérültek és voltak olyan út- és utcaszakaszok, amelyeket a vihar után, pár órára lezártak, hogy a tűzoltók zavartalanul dolgozhassanak. Például a Honvéd utcán, ahol a lakosok is igyekeztek segíteni, saját portájukon és a közterületeken is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az előrejelzések szerint szombaton is előfordulhatnak futó záporok; a hétvége első napján, pár fokkal enyhébb, de meleg idő lesz, hiszen a héten megszokott 35-36 fok körüli értékek helyett 30 fok várható.


Dér Vivien