Óriási érdeklődéssel zajlott a Nyíregyházi Állatpark karácsonyi családi napja!
Óriási érdeklődéssel zajlott a Nyíregyházi Állatpark karácsonyi családi napja!

Péntek délelőtt megérkezett a 600.000 -ik látogató azaz 23 éves fennállása alatt újabb látogatórekordot döntött 2019-ben a Nyíregyházi Állatpark.

 

„Állati jó" programokban vehettek részt pénteken azok, akik ellátogattak az ország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságába.  A Nyíregyházi Állatpark nagyon fontosnak tartja az állatkertek szemléletformáló szerepét s ezen a karácsonyi családi napon az érdeklődők különleges szakvezetésekben vehettek részt. Megtudhatták, miért is fontosak az állatkertek, milyen speciális táplálékot esznek a vadállatok, hogyan tréningezik a fóka trénerek  a kaliforniai oroszlánfókákat s milyen bámulatosan sokszínű a rovarvilág.

A vendégek olyan ritka állatfajok etetését láthatták, mint a világ legapróbb majmocskái, a homoki tigriscápák vagy a sörényes hangyászok, de megleshették a kea madarak bámulatos problémamegoldó képességét, csak úgy mint azt,  hogyan lehet szaganyagokkal motiválni egy tigrist.

A programokra szép számmal érkeztek a tanulni vágyók s az ide érkező családok, igazán tartalmas közös napot tölthettek el a parkban.

Ráadásul 10 éves lett a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató épülete a Zöld piramis-Ócenárium, ezért a téli szünetben 2019. december 20. és 30. között féláron látogatható a 35 hektáros tölgyerdőben 5000 állatot bemutató Nyíregyházi Állatpark, így aki lemaradt volna az eseményről, még pár napig kedvezményesen meglátogathatja az intézményt.

Kapcsolódó galéria

Karácsonyi családi nap a Nyíregyházi Állatparkban