Orbán Viktor Nyírbátorban: „Növekszik a gazdaság, lesz munka!”

Olyan gazdaságot szeretnénk, amelyben a családi gazdaságok a gazdasági teljesítmény felét adják, a magyarországi emberek 60 százaléka magyar tulajdonú üzemekben dolgozik, hogy a teljesítmény felét nemzetközi cégek adják, a felét pedig hazaiak – ezt mondta Orbán Viktor Nyírbátorban.


A miniszterelnök a német Rosenberger gyárában beszélt a kormány céljairól. Elmondta, hogy a német cég is családi tulajdonban van és a hasonló vállalkozások foglalkoztatják Németországban a munkavállalók 68 százalékát, valamint a gazdasági teljesítmény 51 százalékát.

Fotó: MTI

Orbán Viktor úgy véli, ezt a mintát kell követni Magyarországon is.

A kormányfő beszélt arról is, hogy 2017-ben a beruházási volumen 17 százalékkal nőtt, minden szintnél magasabb, 6440 milliárd forintnyi beruházás érkezett az országba, így 4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Hozzáfűzte, 2018-ban ismét 4 százalékkal növekedni fog a magyar gazdaság, így a béreknek, nyugdíjaknak megvan a pénzügyi fedezete. A kormányfő emellett munkát, biztonságot és megbecsülést ígért a magyar munkavállalóknak.

Fotó: MTI

Orbán Viktor, miniszterelnök elmondta:

Tíz év alatt egymillió új munkahelyet vállaltunk és több mint 750 ezret létre is hoztunk, tehát tudjuk vállani, hogy mindenkinek lesz munkája. Vállaljuk, hogy támogatni fogjuk a családokat, úgy, ahogy eddig is támogattuk, különösen a nőket, akik gyermeket is nevelnek a munka mellett. Meg fogják kapni a családtámogatási rendszerből az összegeket, ahogy eddig és a Nők 40 nyugdíjasrendszert is életben fogjuk tartani, meg fogjuk védeni...


Z. Pintye Zsolt