Orbán Viktor: Jövő héten dönt a kormány a húsvéti szabályokról

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország műsorában a járványhelyzetről, a húsvétkor érvénybe lépő szabályokról, a baloldali ellenzék aknamunkájáról, valamint a Fidesz Európai Néppártból (EPP) való kilépéséről beszélt péntek reggel.

Orbán Viktor miniszterelnök a baloldali ellenzék hozzáállásáról szólva a Jó reggelt, Magyarország! élő adásában elmondta: az ellenzék leginkább úgy tudna hozzájárulni a védekezéshez, ha felhagyna az oltásellenes kampánnyal.

Jobban tenné a baloldal, ha hallgatna, de mivel Magyarországon demokrácia van, elvileg mindenki azt mondhat, amit akar. Ismét felhívta a baloldali politikusok figyelmét, hogy immár bizonyított tény, hogy minél több a beoltott, annál kevesebb lesz a fertőzött - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint valószínűleg a jövő héten dönt a kormány arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak majd a húsvéti időszakra.

„Más szabályok kell hogy érvénybe lépjenek húsvétkor, hiszen ilyenkor az emberek útra kellenek, meglátogatják rokonaikat, meglocsolják a lányokat, asszonyokat. Ezt át kell gondolni, hogy erre most biztonságosan van-e lehetőség” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezen a héten Magyarország eléri az egymillió-hatszázezer beoltottat, de Magyarországon körülbelül már több mint félmillióan már átestek a fertőzésen, ezért közel kétmillió ember már védett. Ők valószínűleg hamarosan engedményeket kapnak – mondta a miniszterelnök.

 

Forrás: hirado.hu