Online hangverseny – Új albumát mutatja be a Cantemus márciusban

Online módon közvetít hangversenyt a Nyíregyházi Cantemus Kórus. A Cantemus Vegyeskar Fresco című albumának új anyagát a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban mutatják be. A közvetítés különlegessége, hogy 360 fokos kamerával rögzítik, így bár mindenki a saját otthonából, de mégis speciális Cantemus élményt kaphat. Az ingyenes hangverseny március 6-án, szombaton este 18 órától lesz elérhető az egyik zenemegosztó platformon.

Online közvetít hangversenyt a Nyíregyházi Cantemus Kórus. A világszerte ismert és elismert énekkar is az internetes térbe költözött a pandémiás helyzet miatt. Szabó Soma karnagy a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházból jelentette be, hogy a hangversenyen a Cantemus Vegyeskar Fresco című albumának új anyagát mutatják be a következő hónapban.

„A koncert műsora a Cantemus Vegyeskar most készülő CD kiadványának a darabjait fogja tartalmazni, melynek címe Fresco és a reneszánsz kor legnagyobb mestereinek csodálatos audioképeit vetíti elénk, mintegy megfestve ezt az akusztikus környezetet a reneszánsz kor hangzásvilágával. Palestrina, Gesualdo, Gabrieli, Tomkins, Byrd vagy Lassus motettái méltán kapnak helyet ebben a közegben” – mondta Szabó Soma karnagy.

Az ingyenes hangverseny március 6-án, szombaton este 18 órától lesz elérhető az egyik legnagyobb zenemegosztó platformon a Cantemus csatornáján.