Olimpiára készülnek a szépkorúak
Ismét megrendezik a Szépkorúak nyíregyházi olimpiáját. Az eseményre közel négyszáz 55 év feletti nevezett. A versenyen különböző sportágakban mérhetik össze tudásukat.

Második alkalommal rendezik meg a szépkorúak nyíregyházi olimpiáját. Nyolc különböző sportágban indulhatnak az 55 év felettiek, így tekézhetnek, teniszezhetnek, kosarazhatnak, lesz atlétikai és játékos sorverseny is. A szabolcsi megyeszékhelyen a közelmúltban több olyan fejlesztés történt, mely segítheti a nyugdíjasok sportolását.

– Kondiparkok épültek, felújítottuk a tekecsarnokot, megszépült Sóstón a tornapálya és a sétány, ahol nagyon sokan – idősebbek is – sportolnak. Ennek nagyon örülök, hiszen ez volt a célunk. Egy-egy ilyen esemény, vagy a Mozdulj Nyíregyháza! program pedig nemcsak a sportról, hanem a közösségről is szól – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Nyíregyházán évek óta működik a Szépkorúak Sportklubja, melynek egyre több tagja van. A csütörtöki nyíregyházi olimpiára a nyugdíjas egyesületek is külön készülnek.

– Alapító tagok vagyunk a Szépkorúak Sportklubjában, így minden héten rendszeresen sportolunk. Az egyesület tagjai külön készülnek a versenyre, mert bár nem az eredmény a lényeg, de szeretnének jól szerepelni – mondta Agura Péterné, a Holdfény Nyugdíjas Egyesület elnöke.

A verseny legidősebb tagja Tatos István lesz. A tanár úr már 93 esztendős, és korosztályában számos atlétikai magyar rekordot is tart. A szépkorúak olimpiáját csütörtökön rendezik a Városi Stadionban.

Dankó László