Olimpia – négy atléta is a válogatott keretben
Sikeresen szerepeltek a nyíregyházi atléták a fedettpályás szezonban. Az országos bajnokságon négy aranyérmet is szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői, akik már a szabadtéri idényre készülnek.

Helebrandt Máté számára egy nagy sorozat kezdődött a fedettpályás bajnoksággal. Idén hét rangos nemzetközi verseny vár majd a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójára 20 kilométeren, így a fedettpályás bajnokságon az 5 kilométer sprintszám volt a számára, és magabiztosan megvédte címét. A magasugró Bakosi Péter 220 centimétert teljesített, ezzel szintén bajnok lett, és részt vehetett a prágai Európa-bajnokságon.

Nagyon izgultam, mivel közel húszezer ember volt a sportcsarnokban. 214 centiméteren elsőre átjutottam, ám a 219 nem sikerült, így nem jutottam tovább – mondta Bakosi Péter.

Hármasugrásban Pál Robin lett fedettpályán bajnok, a hölgyeknél pedig Guba Liliána 400 méteren végzett az élen. A női 4x400 méteres váltó ezüstérmes lett, a téli dobóbajnokságon pedig több nyíregyházi versenyző is dobogóra állhatott. Diszkoszvetésben Káplár János második, Szikszai Róbert harmadik lett, míg a hölgyeknél Kerekes Dóra szerzett ezüstérmet. Káplár János a hétvégén már a dobó Európa Kupára utazik, Portugáliába.

Jó formában vagyok, legutóbb 59 méter közeli dobásom volt, ami biztató idénykezdet volt. Ha az időjárás is megfelelő lesz, hasonló eredmény Portugáliában is sikerülhet – mondta Káplár János.

Az atléták már a szabadtéri idényre készülnek. A versenyek közül kiemelkedik a világbajnokság, az Universiade. A csapatbajnokság egyik elődöntőjének ismét Nyíregyháza ad otthont, májusban.

Tavaly a második helyen jutottunk tovább az elődöntőből, remélem, idén nyerni tudunk. Ez egy pénzdíjas verseny, melyből edzőtáborokat, felkészülést tudunk finanszírozni, így ezért is fontos lenne a jó eredmény – mondta Vas László vezetőedző.

A Magyar Atlétikai Szövetség kijelölte a 2016-os olimpiai keretet. Ebben négy nyíregyházi versenyző is helyet kapott, ám a szakág vezetése abban bízik, ez a szám még emelkedhet is az év végére.

Dankó László