Olasz, bolgár, török és román diákok vendégeskedtek városunkban
Ersamus+ az Aranyban!

Két éve dolgoznak együtt magyar, olasz, bolgár, török és román diákok az Erasmus+ Iskolai Együttműködések projektben, amely a „Történetek Európán keresztül” alcímet viseli.

A nyíregyházi és a külföldi tanulók több alkalommal találkoztak már. Eddig mindig más országban volt a konzultáció, a program most Nyíregyházán folytatódott. 4 országból 17 diák és 7 tanár látogatott el az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumba.

A program célja, hogy a különböző országokban felnőtt diákok megismerjék egymás kultúráját, oktatási rendszerét, szokásait, történeteit és az egymástól tanultakat továbbadják hazaérve.

Nyíregyházán a diákok részt vettek ügyességi sorváltó versenyen, mediball bemutatón és foglalkozáson, egy jobb agyféltekét stimuláló órán, egy LEGO-s hatszín kocka feladatban és toronyépítő versenyen, valamint végigolvasták minden ország történetét és megoldották az azokhoz kapcsolódó feladatokat, valamint egy nyelvtanulási feladatban is részt vettek.

A program keretein belül 10 magyar diák jutott el más országba, de nagyon sokan részt vettek a meghirdetett történetíró és a logó-készítő pályázaton is. A zárótalálkozó Törökországban lesz.