Nyugaton napsütés, keleten csapadék várható – A hidegfront sem kerüli el az országot
Csütörtökön keleten, északkeleten többfelé várható zápor, néhol zivatar is kialakulhat

Gyenge hidegfront jellegű hatás várható.

Csütörtök éjjel szakadozik a felhőzet, de alapvetően erősen felhős marad az ég. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős széllökések kísérik. Hajnalra 8, 14 fok közé hűl le a levegő – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön napközben északkeleten erősen felhős idő lesz, másutt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Keleten, északkeleten többfelé, másutt elszórtan várható zápor, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.  A levegő 16 és 21 fok közé melegszik.

Pénteken a Dunántúl nyugati felén napos időre számíthatunk kevés felhővel, csapadék nem valószínű, másutt ugyanakkor többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap, és kelet felé haladva növekvő eséllyel várható esőzápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 7 és 13, nappal a maximum 17 és 22 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a Dunántúlon legfeljebb néhol, másutt elszórtan várható záporeső. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. Éjszaka 7 és 12, nappal 20 és 24 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

A hétvége második felében már 21-25 fok között alakulnak a csúcsértékek, de a jövő hét első felében ismét sokfelé számíthatunk csapadékra.

 

Forrás: hirado.hu