Nyíregyházi vízilabdás Los Angelesben

Az AQUA Sport Egyesület korábbi játékosa Szakács Vince, sikeres érettségi vizsgáit letudva, másnap elrepült a tengeren túlra. 4 hetet töltött Los Angelesben a Palos Verdes Water Polo Club csapatánál.

Két olasz játékostársával erősítették a junior csapatot mint légiósok, hogy minél sikeresebben szerepeljenek Amerika legnagyobb és legerősebb bajnokságában a Junior Olympics 2023-ban.
A tornát Orange County CA-ban rendezték. A sikeres selejtezőkön túljutva bejutottak a 48 csapatos főtáblára.  Sok szurkoló, napsütés, nyitott medence. Ideális körülmények a vízilabda szerelmeseinek.

Első meccsüket megnyerték egy Chicago ellen, ami fontos volt a további csoportbeosztás miatt. Ezt követően hét meccsből 6 győzelem és egy vereség következett, pont a döntőben a Patriots ellen. Az ezüstérem az elvesztett döntő után pár órával felértékelődött a csapat számára a közös esti ünnepléskor a beach-en.


Vince a nyár további részét pihenéssel tölti, majd szeptembertől a budapesti Corvinus egyetemen folytatja tanulmányait.

- Mindig büszkeség számunkra, hogy az AQUA Se korábbi játékosairól pozitív híreket hallunk, ami motiválja a fiatalokat és további eredményes munkára ösztönzi őket. Itt a példa, hogy a tanulás mellett, megfelelő időbeosztással, szorgalommal is összeegyeztethető a sport a tanulással - tájékoztatott Szakács Roland az egyesület elnöke.