Nyíregyházi lett az év tiszthelyettese
Nyíregyházi tűzoltót választott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az év tiszthelyettesének. Virág Csaba főtörzsőrmester 17 éve teljesít szolgálatot a nyíregyházi laktanyában, mellette pedig hatékonyan vesz részt az ifjúság nevelésében.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága minden évben szakmai elismerésekkel tünteti ki azokat a kollégáit, akik kiemelkedő munkájuk miatt mások példaképei lehetnek. A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság életében már két főfelügyelő részesült az év tisztje elismerésben az iparbiztonság és a polgári védelem területén, de Toldi András, tűzoltó őrnagy az országos tűzoltó-parancsnoki címet is megkapta. 2017-ben előző évi szakmai munkája alapján az év tiszthelyettese Virág Csaba, főtörzsőrmester lett. A tűzoltó munkájának díjazása az egész Igazgatóságnak dicsőség.

Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, mindenképpen elismerés ez az Igazgatóság dolgozóinak, hiszen annak ellenére, hogy országos viszonylatban a megyei igazgatóságokon hasonló képességű emberek dolgoznak, akiket szakmai munkájuk alapján ítéltek meg, mégis kiemelkedő az, hogy a legjobb tiszthelyettes a megyéből került ki.

 

17 éve teljesít szolgálatot

 

Virág Csaba tűzoltó főtörzsőrmester 17 éve dolgozik beosztott tűzoltóként Nyíregyházán. 2000. szeptember 1-jén szerelt fel a Nyíregyházi Tűzoltósághoz. Azóta a B csoportban teljesít szolgálatot. Mellette a közösségi szolgálatos gyerekekkel foglalkozik napi szinten, meghatározott tematika alapján oktatja őket. A kitüntetés váratlanul érte a civilként futballista tűzoltót.

Virág Csaba, tűzoltó főtörzsőrmester, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltója azt mondta, számára ez az elismerés nagyon sok mindent jelent. Kifejtette, azt reméli, hogy az ő szakmai életútját látva, a fiatalok nagyobb érdeklődéssel állnak a szakmához. Hozzátette, példaként kíván állni az újabb generációk előtt, akiknek a munkáját segíteni is tudja.

Virág Csaba korábban már több tűzoltó versenyen indult, amelyeken előkelő helyezést ért el. A nyíregyházi tűzoltókra 2017-ben is számos megmérettetés vár, több versenyen bizonyíthatják majd rátermettségüket és ügyességüket.

ME.