Nyíregyházi Járási Ügyészség: szerelmével üldözte a kiszemelt lányt, zaklatásért felel
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség zaklatással vádolja azt a nyíregyházi férfit, aki közel egy éven keresztül szerelmével üldözött egy fiatal nőt, akit tulajdonképpen nem is ismert.

A férfi munkahelyén, egy szupermarketben látta meg először a fiatal lányt, akit a közösségi oldalon felkutatott, majd naponta üzeneteket írogatott neki. A sértett nem akarta a férfit megismerni, ezért felszólította, hogy hagyja őt békén.

A fiatalember, mivel érzelmeket táplált a nő iránt, a levelezéssel nem hagyott fel, továbbra is szerelemes tartalmú üzenetekkel bombázta a sértettet, majd tovább ment, és naponta megjelent a nő lakása előtt, az utcán várakozott, és a lányt figyelte.

Annak ellenére, hogy a sértett több alkalommal is a vádlott tudtára adta, hogy nem kíván vele sem baráti, sem szerelmi kapcsolatot kialakítani, és a viselkedése őt nagyon zavarja, a férfi ezt követően is megjelent a lány háza előtt, személygépkocsiját virágszirmokkal borította be, vagy a szélvédőre különböző kisebb ajándéktárgyakat, virágot, bonbont, vagy leveleket tett.

A fiatal nő mindennapjait megkeserítette a vádlott a nem kívánt közeledése, és már félt a házból kimozdulni, mert az is előfordult, hogy őt a férfi személygépkocsival követte. Mivel nem látott más lehetőséget arra, hogy a férfit leállítsa, feljelentést tett ellene a rendőrségen.

A zaklatás magánindítványra büntethető, tehát a sértett kifejezett kérésére, feljelentésére indulhat meg a büntető eljárás. A bűncselekmény megvalósulásának feltétele, hogy a zavaró magatartás rendszeres, vagy tartós legyen, és a sértett felszólítsa a zaklatót a nem kívánt magatartás abbahagyására. Jelen esetben minden feltétel megvalósult, ezért a vádlottnak zaklatásért kell felelnie a bíróságon.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség