Nyíregyházi győzelem a gyermek bajnokságon
A rivális Vasast legyőzve nyert a leány röplabdacsapat.

Szépen menetelt az alapszakaszban a Nyíregyházi Sportcentrum leány röplabdaegyüttese az Országos Gyermek Bajnokságban. Szinte játszmát sem veszítve jutott a székesfehérvári fináléba, ahol nehéz csoportba került. A Gödöllő és a Vasas ellen kellett kiharcolniuk a négy közé kerülést, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak a Moravszki házaspár együttese számára. 

– A Vasast idén még egyszer sem tudtuk legyőzni. Ezúttal viszont közel álltunk a sikerhez, de végül 3–2–re a fővárosiak nyertek, a Gödöllőt viszont magabiztosan vertük 3–0–ra, így az elődöntőbe jutottunk. A Békéscsaba elleni 3–1–es siker már döntőt jelentett számunkra, ahol ismét a Vasassal találkoztunk – mesélte Moravszki Gyuláné, a csapat edzője. 

A fináléban aztán drámai csata következett. Jó játékkal 2–0–ra vezetett a Nyíregyházi Sportcentrum együttese, sőt 26–25–nél meccslabdája is volt, melyet úgy tűnt, értékesít is. 

Egy mentésnél azt hitték a lányok, hogy talajt ért a labda, ezért berohantak a küzdőtérre ünnepelni. Így viszont a játékvezető a Vasasnak ítélte a pontot, és azt a szettet végül el is veszítettük, sőt a negyediket is. A mindent eldöntő ötödik szettben viszont parádés teljesítményt nyújtottunk, így megnyertük a bajnokságot. Sok nagy sikert, diákolimpiát nyertem már, ez az egyik legnagyobb eredmény volt – mondta Moravszki Gyuláné. 

A csapat első alkalommal indult az OGYB-n közös gárdával, azaz a Móricz és a Bem iskola legjobbjait nevezték Nyíregyházi Sportcentrumként.

Korábban rendre előfordult, hogy a két jó nyíregyházi csapat egymást ütötte el a továbbjutástól. Most úgy gondoltuk, közösen sikeresebbek lehetünk, és az eredmény ezt igazolta – mondta Erdősné Balogh Erika, az NYSC röplabda szakágának vezetőedzője.

A tornán különdíjakat is kaptak a nyíregyháziak. Schwegler Stefániát választották a legjobb feladónak, míg Ratkos Petra lett a bajnoki döntő legértékesebb játékosa.

Dankó László