Nyíregyházi Advent – Koncertek, fellépők, játékok a Kossuth téren
Légifotók: Kohut Árpád

Programokkal és koncertekkel várják Nyíregyháza lakóit az advent idején a Kossuth téren. Bővül a forgatag, az ünnepi fényeket pedig december 1-jén kapcsolják fel. Több ismert énekes is színpadra lép az év végéig. 

Már díszítik a főteret, áll a város karácsonyfája, december 1-jén kezdődik az idei advent. Nyíregyházán 16.30-tól kapcsolják fel az ünnepi fényeket, a világítás pedig január 6-ig, vízkeresztig díszíti a belvárost. A hét majdnem minden napján zenés-táncos előadások várják majd az érdeklődőket a főtéri színpadon, a hétvégéken pedig sztárvendégek érkeznek.  December 1-jén itt lesz Csonka András, december 8-án Gájer Bálint, december 15-én Zoltán Erika, december 22-én pedig Mészáros Árpád Zsolt. Bővül a forgatag területe, a Városalapítók szobránál és a Samassa József téren, valamint a Dózsa György utcán is számos árus kínálja majd portékáit, köztük kézműves termékeket is. Egy éve nagy sikere volt a körhintának, idén több játék várja a főtérre érkezőket. 

- Lesz egy kalapácshinta azoknak akik nagyon bátrak, a fiatalok pedig dodgemezni szerettek volna, ezért az ország legnagyobb szállítható dodgeme lesz a Kossuth téren. A játékokat üzemeltető cégek 500 jegyet felajánlottak hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő fiataloknak, az önkormányzat segít majd a a jegyek szétosztásában - mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester. 

A tavalyi évben megújult Vay Ádám körúti és Bethlen Gábor utcai fényeken kívül az idén a Luther utcában, valamint a Dózsa György utcán bővítik a város fényeit. Ezeken a helyszíneken 6-6 db kandeláberen helyeznek el új, 3 méter magas díszvilágítást. A színpad és a Kossuth szobor között kap helyet az Adventi koszorú. A városi karácsonyfa a Takarékpalota előtti téren áll, a közel 16 méter magas, negyven éves lucfenyőt több, mint 2000 méter hosszú fényfüzér, világító csillagok és aranyszínű gömbök dekorálják. A fenyő mellett az ünnepekhez kapcsolódó építmények, a Mikulásház és a betlehemi jászol található. A Városalapítók szobránál található öt faházban a történelmi egyházak kitelepülésein túl, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesülete Cipősdoboz akciója kap helyet, illetve a „Made in Nyíregyháza”, azaz a helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési program 20 résztvevője mutatkozik be. Velük párhuzamosan az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjai, 25 népi iparművész -egymást folyamatosan váltva, mesterségét bemutató- karácsonyi vásárt tart. A színpad a tavalyi évhez hasonlóan a Polgármesteri Hivatal főbejárata előtt lesz felállítva, amely a 2018-ban megújult dekorációt és fedést kapja. A színpadon helyi zenekarok, együttesek, iskolai csoportok lépnek fel esténként. Minden csütörtökön lezs lapcsánkaosztás, szilveszterkor pedig többek között Curtis is fellép. 

Kapcsolódó galéria

Karácsonyi előkészületek Nyíregyháza belvárosában