Nyíregyházára is megérkezett a Meteorológiai Szolgálat által ígért havazás

Kedden késő este északnyugat felől érkezett markáns hidegfront jelentős lehűlést okozott – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A viharos széllökések miatt több megyében figyelmeztetést adtak ki.

Kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég. A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék.

Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz.

A legerősebb lökések általában 70-90 kilométer/óra körül várhatók, de az arra érzékenyebb hegyvidéki tájakon és a Balatonnál 90 kilométer/órát meghaladó széllökésekre is számítani lehet.

A szél veszélye miatt Veszprém megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Napközben fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

 

Forrás: hirado.hu