Nyíregyházán oktatott a Wing Tsun mester
Egyre többen jelentkeznek a kung-fu iskolában, hogy megtanulják megvédeni magukat.

Két napon át tartott szemináriumot Nyíregyházán Si-Fu Máday Norbert. A Wing Tsun Kung Fu Kelet-Európai főinstruktora évente két alkalommal tart tréningeket a szabolcsi megyeszékhelyen. Ezúttal is sokan tanultak a mestertől. 

Az elmúlt hónapokban sokan jelentkeztek nálunk. A migránsválság miatt többen érzik úgy, meg kell tanulniuk megvédeni magukat. A Wing Tsun edzéseken a gyakorlatokon kívül neveljük is a fiatalokat. Megmutatjuk nekik mi a helyes út, hogy megkülönböztethessék az értékest az értéktelentől. Egy ősi kínai kultúrát tanítunk nekik, de bízom abban, hogy a Wing Tsun már a magyar kultúra része is, mivel a régióban meghatározó szerepet töltenek be a magyar műhelyek – mondta Máday Norbert 9. mester. 

Nyíregyházán is évtizedek óta működik Wing Tsun iskola. Fekete László több mint húsz éve ismerkedett meg a harcművészettel. 

Számomra a Wing Tsun egy életforma, és ma már büszkén mondhatom, hogy sok tanítványom számára is az. Jelenleg is több gyerekkel foglalkozom, akiknek szeretném megtanítani a kung-fu mozdulatait és eszmeiségét – mondta Fekete László.

A Wing Tsun-t egy apácanő fejlesztette ki Kínában, és mozdulatai gyorsan elsajátíthatók nők számára is, de a rendvédelmi szervek tagjait is Wing Tsun mesterek képzik Magyarországon.

Dankó László