Nyíregyházán forgat videoklipet Varga Miklós
Videoklip forgatására készül Varga Miklós. Az énekes az Árnyéklovag című filmsorozat zenei anyagához énekel el egy dalt, amelyből videoklip is készül. A forgatást vasárnap estére tervezték, de az időjárás közbeszólt, a sűrű köd miatt egyelőre elhalasztották a munkát. Amint az időjárás engedi, Varga Miklós visszatér Nyíregyházára, és leforgatják a klipet.

– Kicsit furcsának tartottam a felkérést, mert a dal, amit el kell énekelnem, az egykori Step együttes egyik száma, amit Flipper Öcsi énekelt, és az ő zenei világa más, mint az enyém – mesélte Varga Miklós. – Aztán meghallgattam a dalt, és megtetszett. Úgyhogy örömmel vállaltam el ezt a munkát.

– Gyuris Tibor rendező azt mondta, hogy az eredeti Step-slágeren kicsit változtattak, újrahangszerelték az Árnyéklovag klipjéhez. Így milyen a dal stílusa?

– Hát... Olyan „step-es”, „flipper öcsis”, de én a magam hangjára átalakítottam. Másképp értelmezem és másképp is énekelem a dalt, mint Öcsi, úgyhogy az egykori slágerből egy teljesen új dal született. Pályám során már elég sok dalt elénekeltem, és mindig szívesen vállaltam mások számainak interpretálását is, az ilyen munkában is van gyakorlatom.

– Énekelt-e már valaha sorozathoz készített videoklipben?

– Egyszer igen. Ha jól emlékszem, Nyolc évszak volt a címe a televíziós sorozatnak, annak az egyik betétdalára kértek fel a zenekarommal együtt. Akkor annak a sorozatnak aztán a közreműködői is lettünk. Ez a munka most más, mert itt, ebben a filmben, az Árnyéklovagban nem tűnök fel, csak a hangommal leszek jelen.

– Vasárnap este lett volna a forgatás, ami a sűrű köd miatt most elmaradt.

– Igen, sajnálom, mert nagyon vártuk ezt a napot. Éjszakai forgatás lett volna este 11 óra és reggel 6 órás kezdésekkel. Az időjárás most közbeszólt, a forgatás elmaradt, de bízom benne, hogy a közeljövőben tudjuk pótolni.

– Nehéz lesz időpontot egyeztetni? Nagyon elfoglalt?

– A koncertmeghívásaimon kívül az időm nagy részét most az István, a király rockopera országos turnéja foglalja le. Ezzel a művel járjuk a vidék nagy sportcsarnokait, majd a Budapest Sportarénában tartandó előadással zárjuk le a turnét január 8-án.

– A jövő héten lesz egy különleges munkája is. Az egyik országos televíziós csatorna zenei műsorában Tóth Gabi Varga Miklóssá változik, úgy énekel el egy dalt, gondolom, az Európa című nagy slágert. Segít ebben az énekesnőnek?

– Igen, találkozom Gabival, és megbeszéljük, hogyan tud az én bőrömbe belebújni. Szerintem nem lesz egyszerű dolga. Nem azért, mert akkora zseni vagyok, nem arról van szó, hiszen Tóth Gabi bármit és „bárkit” el tud énekelni, de mégis csak egy férfi bőrébe kell bújnia. Azért igyekszem, hogy jó tanácsokkal segítsem, de, szerintem, Gabi van olyan tehetséges, hogy megoldja ezt a feladatot.

F. A.

(Fotó: internet)