Nyíregyháza ismét Erdély legnagyobb kulturális fesztiválján csábította a vendégeket

2019. augusztus 22-25. között Nyíregyháza újra bemutatkozott a 10. Kolozsvári Magyar Napokon. A város a Magyar Turisztikai Ügynökség sátra mellett, önálló standon népszerűsítette turisztikai ajánlatait.

A Nyíregyházi TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai mellett a hamarosan megnyíló Hunguest Hotel Sóstó**** superior is képviseltette magát a rendezvényen, amit már nagyon várnak a vendégek és örültek az őszi nyitásnak. Óriási volt az érdeklődés a fesztiválon, hiszen nemcsak prospektussal találkozhattak a vendégek, hanem a kicsik a Nyíregyházán működő játékgyár kockáival játszhattak a sátorban kialakított gyermekszigeten, míg a felnőttek megkóstolhatták a helyi ízeket és eredetvédett pálinkákat. Sokan látogatták a Fesztivál Múzeum utcájában a Jósa András Múzeum kézműves foglalkoztatóját is.

Kolozsvárról sokan jártak már városunkban, és nagyon dicsérték a Nyíregyházi Állatparkot, valamint az Aquarius Élményfürdőt is. Többen tervezik, hogy még a hátralévő nyári szünetben – Romániában később kezdődik az iskola – ellátogatnak Nyíregyházára, és különösen örültek, hogy kulturális csemegék is várják őket. Egyesek a Vidor fesztivál programjaiba kívánnak bekapcsolódni, míg másokat a Szinyei Merse Pál kiállítás vonz.

A város kedveltségét mutatja, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján idén tovább nőtt a Romániából érkező vendégek és vendégéjszakák száma és ezzel Nyíregyháza első számú külföldi piacának számít. Városunk további népszerűsítése érdekében augusztus utolsó napjaiban Marosvásárhelyről fogadunk média képviselőkből álló study tourt.

- tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza a Kolozsvári Magyar Napokon