Nyíregyháza is csatlakozott az Örökségünk dalhoz
Paksról indult országjáró útjára az Örökségünk című szerzemény azzal a céllal, hogy összefogja a magyar nyelvet beszélőket, és most Nyíregyházát is elérte a dal. Az ötödik Helló Nyíregyháza! rendezvényen hallhatta először a nagyközönség az előadást, amiről Szanics Rudolf és Nagy Péter mesélt a Nyíregyházi Televízió Szieszta Plusz műsorában.

„Mert én
Megtanulom, megőrzöm
Tanítom, továbbadom
A szüleim nyelvét a gyerekeim hangján
Elkopni nem hagyom”
(részlet az Örökségünk című dalból)

– Gyulai István írta ezt a dalt, azzal a céllal, hogy a különböző településen élő magyar nyelvű embereket összefogja. Bárki feltöltheti a videómegosztó portálra a produkcióját, és 2016 őszén ebből állítanak majd össze egy komplex videóklipet – avatta be a kezdeményezés részleteibe a Szieszta Plusz nézőit Nagy Péter.


„MERT NINCSEN HATÁR OTTAN, AHOL EGY NYELVET BESZÉLNEK”

 

Nem volt egyszerű feladat a Nyíregyházát képviselőknek összehangolni a próbákat, hiszen több csapat állt össze a produkcióra. – A Harmónia Kamarakórust érte a megtiszteltetés, hogy előadhatja ezt a dalt a nagyközönség előtt, Kazár Pál pedig bevonta a saját és a színház zenekarát is, valamint a Vikár Sándor Zeneiskola is csatlakozott hozzánk – részletezte Szanics Rudolf. A Helló Nyíregyháza! rendezvényen előadott szerzemény a Szieszta Pluszban is meghallgatható.

Farkas Fanni

(Fotó: internet)