Nyíregyháza is bekapcsolódik a Digitális Témahét programjaiba

A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye. 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. Az ebben a tanévben már kilencedik alkalommal megrendezett Digitális Témahét célja, hogy a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztésén keresztül  fejlessze a tanulók digitális kompetenciáját. 

Segítse a 21. századi képességek fejlesztését biztosító digitális pedagógiai módszerek terjesztését. Szakmai támogatást és hálózati kapcsolódást biztosítson a digitális eszközökkel támogatott innovatív oktatási gyakorlat iránt érdeklődő pedagógusok számára.

Segítsen a digitális írástudással és digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat és támogatási formákat közvetíteni a diákok, szülők és pedagógusok felé egyaránt. Betekintést nyújtson a legkorszerűbb oktatástechnológiai fejlesztésekbe. A tanárok felkészülését a Tudásbázisban elérhető kész mintaprojekt-csomagok és számtalan pedagógiai segédlet segíti. Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehetnek részt, itt Nyíregyházán akár a Digitális Tudásközpontban is. A foglalkozások résztvevői a programozás és a 3D tervezés mellett megismerkedhetnek a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségekkel vagy a digitális versírás rejtelmeivel is.