Nyíregyháza belvárosában is megünneplik a Népviselet napját

A népviselet napja egy 2015. óta létező magánkezdeményezés, Hrágyel Dóra fejéből pattant ki, kezdetben „Egy nap népviseletben” névvel. Célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar kultúrához kapcsolódó közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére.

Bár a népviselet napja még nem hivatalos, államilag elismert ünnep, mint mondjuk a költészet napja vagy a tánc világnapja, csak amolyan ünnepecske, a szándék szép és nemes: öltözzünk egy napra bármilyen népviseletbe, és ezt örökítsük meg.

Ehhez a kezdeményezéshez szeretne csatlakozni a Nyíregyházi Tánctanoda, 2024. április 24- én 15 órától 17 óráig a belvárosban. A Tánctanodás táncosok viseletbe öltözve gyülekeznek 15 órakkor a Kossuth téren és egy nyereményjátékkal egybekötve szeretnénk népszerűsíteni a Nyíregyházán és környékén élők között a magyar népviseletet a következőképpen.

A nyereményjáték elnevezése: Szelfiolk

Készíts egy szelfit a megadott időben és helyszínen (Omnia Kávézótól a Korzóig), Nyíregyházán, a Tánctanoda táncosaival. Illetve egy viseletdarabbal, melyet magadra veszel.

Ha még nem követted be a Tánctanoda oldalát tedd meg!

Facebookon készíts egy bejegyzést az elkészült szelfivel melyhez, jelöld meg @Táncanoda oldalát, VAGY

Instagrammon készíts egy storyt, melyben megjelölöd a @Tánctanodát!

Ezt megteheted 2024 április 28-ig!

Sorsolás 2024. április 29. a TÁNC VILÁGNAPJÁN

A nyeremények:

    • 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány az Eszterlánc- népviseleti kiegészítőből
    • 15.000 Ft értékű bőségtál megyei termelők termékeiből
    • 45.000 Ft értékű Tablet

A sorsolást felügyelik:

Harman Beáta- Alvégesi Művelődési Ház vezetője

Demarcsek György- a Nyírség Táncegyüttes vezetője, Örökös Aranysarkantyús táncos, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület elnöke.