Nyilvános a XV. VIDOR Fesztivál teljes programja
2016. augusztus 26. és szeptember 3. között immár tizenötödik alkalommal várja az érdeklõdõket Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál, azaz a VIdámság és Derû ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összmûvészeti rendezvénnyé vált: 9 nap alatt számos helyszínen több száz program zajlik majd több tízezer ember örömére.

AZ IDEI VIDOR FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJA AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a fesztiválon a legkiválóbb hazai teátrumok játsszák az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat. Az elõadások között rangos színházi versengés folyik, az öttagú zsûri Makk Károly vezetésével kilenc díjat ítél oda a legérdemesebbeknek. Néhány elõadásra még kaphatók jegyek!

 

A VILÁG SZÁMOS TÁJÁRÓL

 

A fesztivál zenei kínálata rendkívül kimagasló, hiszen a hazai kedvencek mellett a világ számos tájáról érkezõ fellépõk is szerepelnek a város különbözõ pontjain felállított színpadok mûsorában. Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetõ igazgatója elmondta: – Biztosan megtalálja mindenki a neki leginkább tetszõ programot az idei évben is akár a koncertek, akár az összes többi program között. Olyan külföldi világsztárokkal is találkozhat a közönség idén a Kossuth téri nagyszínpadon, mint a világhírû Boban Markovic Orkestar Szerbiából, a Los De Abajo Mexikóból, Sergent Garcia Franciaországból és a Songhoy Blues Maliból. A hazai sztárok közül itt lesz többek között Rúzsa Magdi, Szabó Balázs Bandája, Péterfy Bori és a Love Band, a Honeybeast, a The Biebers, illetve a Budapest Bár is.

 

GAZDAG PROGRAM

 

A Korzó Színpad ebben a jubileumi évben kimagaslóan gazdag programmal várja a fesztiválozókat. Itt lesz többek között a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, a Folkfusion Band, a Bluesers és a Carpedignem is, de megtekinthetnek egy különleges Tudós Nõk – Slam Poetry Show-t is.

[REKLAM]

Koncertek lesznek emellett a már jól megszokott VIDOR Kertben is, ahol kilenc napig a jól ismert dallamoké a fõszerep, de várja a zenekedvelõket a Móricz Kert is. A város egy pillanatra sem alszik a VIDOR Fesztivál alatt, a belvárosi forgatagban karikaturisták, pantomimesek, street comedy show, akrobaták, artisták, zsonglõrök, bohócok szórakoztatják a „vidorgókat”, de idén flow show-t és elképesztõ slackline bemutatót is láthatnak az extrémsport kedvelõk. A fesztiválon gazdag utcazenei, bábszínházi és képzõmûvészeti program is várja az érdeklõdõket. A város fõtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként több ezren nevethetik végig a legújabb magyar vígjátékokat. Filmvetítés egyébként a város több pontján is lesz, a Cinema Cityben és a Krúdy Gyula Art Moziban kedvezményes jegyárakon tekinthetik meg a legújabb kasszasikereket. A képzõmûvészetet és irodalmat kedvelõket is várja a VIDOR Fesztivál. Idén is több kiállítást tekinthetnek meg a fesztiválozók. A Móricz Zsigmond Színház emeleti galériájában a méltán híres Nemlétezõ Tárgyak Tárlata várja az odalátogatókat, de három másik helyszínen is nyílik tárlat a kilenc nap alatt. Emellett a MÛvész Stúdióban több alkalommal irodalmi kávéház és szakmai beszélgetés várják az érdeklõdõket.

 

Nyitott mindenki elõtt

 

A VIDOR Fesztivál nyitott mindenki elõtt, korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül, ugyanis a programok 90 százaléka teljesen ingyenes, s nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos kistelepülésén is. Mert ez az év legvidámabb hete, amikor mindenkinek jár egy igazi, szívbõl jövõ nevetés.