Nyertes verebek – 12 iskola versenyzett a megtisztelő címért

Szűcs Beatrix, az egyik tanuló elmondta, hogy már nagyon várták ezt a versenyt és sokat készültek rá.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanulok, a saját verébavatónkon bemutatott produkcióval készültünk. Az osztályunk töri szakos, ezért arra törekedtünk, hogy az előadásunkban is megmutassuk ezt.

Az iskolák a bemutatkozás után ügyességi feladatokon vettek részt, többek között becsomagolt csokit kellett kéz nélkül megenni. Az idei év újdonságaként vándorkupával ajándékozták meg a győztes csapatot, az első három helyezett ajándékokat kapott.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dombóvári Gábor, a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda elnöke elmondta, nagy öröm számukra, hogy részt vehettek a szervezésben.

A Mustárház és a Diák-polgármesteri Iroda közösen szervezi meg immár 3. alkalommal a Városi Verébavatót. Nagy szerencsénk az, hogy a Mustárház is megújult az idén egy energetikai felújítás révén, a fiatalokat így már tényleg szép és méltó körülmények között tudjuk fogadni.

Az első Városi Verébavatót hagyományteremtő céllal rendezték meg, a fő célja, hogy az iskolák diákjai megismerjék egymást és több olyan fórumot teremtsenek a fiataloknak, ahol biztonságosan el tudják tölteni a szabadidejüket.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója hozzátette, a központ remek helyszín, mert így a kultúra is közelebb kerül a fiatalokhoz.

A Váci Mihály Kulturális Központnak első pillanattól kezdve nagyon fontos a fiatal korosztály. Sok programmal készülünk év közben is számukra. Mikor megkerestek bennünket, hogy ezt a verébavatót a Kulturális Központ színpadán szeretnék rendezni, erre nagy örömmel bólintottunk. A városvezetés is teljes mértékben támogatja a kezdeményezést.

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, valamint az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végeztek az élen. Különdíjban részesült a Vasvári Pál Gimnázium csapata.

 

Horváth Kíra